دلیل نامگذاری این غذا به گمج کباب، استفاده از نوعی دیگ گلی محلی به نام گمج است و وقتی که این غذا داخل چنین ظرفی پخته میشود، عطر و طعم فوقالعادهتری پیدا میکند. در ادامه، جدول مشخصات غذایی گمج کباب را با هم میبینیم:
گمج کباب | |
تعداد نفرات | ۳ نفر |
زمان آماده سازی | ۱۵ دقیقه |
زمان پخت غذا | ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه گمج کباب رشتی
احتمالا با دیدن دستور پخت گمج کباب گیلانی به یاد خورشت فسنجان بیفتید. البته حق دارید، زیرا مواد و ظاهر این دو خورشت شباهت زیادی به هم دارند، جز اینکه در دستور پخت گمج کباب از سبزیجات مختلف استفاده میشود و خبری از چاشنیهایی مانند زعفران یا شکر نیست. به علاوه، نحوه پخت این دو خورشت هم با هم متفاوت است. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن گمج کباب را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه گمج کباب
برای تهیه این خورش خوشمزه شمالی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت قورمه ای بدون چربی | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
پودر گردو | ۶۰ گرم |
آب | نصف لیوان |
آب انار ترش | ۱ فنجان |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سبزی گمج شامل تره، جعفری و گشنیز خرد شده | ۱ فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه گمج کباب
طرز تهیه گمج کباب رستورانی را در ادامه دنبال کنید:
مرحله اول: ابتدا قابلمهای مناسب را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
مرحله دوم: پیاز را نگینی کرده و در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. پس از آن، گوشت خرد شده را هم به پیاز اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم: حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه گمج کباب گیلانی ، سبزیهای خورش را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. سبزیها را با بقیه مواد داخل قابلمه کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و کمی سرخ شوند.
مرحله پنجم: حالا گردو را اضافه کنید و پس از یک تفت مختصر، رب انار و آب انار را هم داخل قابلمه بریزید.
مرحله ششم: کمی محتویات قابلمه را هم بزنید. سپس، درب قابلمه را گذاشته و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مواد خورشت با هم بپزند و مزهها به خورد هم بروند.
مرحله هفتم: حالا یکی دو لیوان آب جوش داخل قابلمه ریخته و دوباره درب آن را بگذارید تا به طور کامل بپزد.
نکته: برای اینکه گمج کباب خوب روغن بیندازد، میتوانید در حین پخت چند تکه یخ هم به محتویات قابلمه اضافه کنید.
مرحله هشتم: در نهایت اجازه دهید خورشت به غلظت مناسب رسیده و کاملا روغن بیندازد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، کمی از خورشت بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.