خواندنی ها, گوناگون

فواید و ارزش غذایی نان سوخاری | مناسب برای کاهش وزن و لاغری

اگر دوست دارید در رابطه با مصرف نان سوخاری رژیمی، کالری نون سوخاری و نان سوخاری برای لاغری بیشتر بدانید،

Print Friendly, PDF & Email
کد خبر : 7024
جمعه 25 اسفند 1402 - 16:32

اگر دوست دارید در رابطه با مصرف نان سوخاری رژیمی، کالری نون سوخاری و نان سوخاری برای لاغری بیشتر بدانید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. در ادامه درباره فواید نان سوخاری و طریقه مصرف آن توضیح داده‌ایم.

آشنایی بیشتر با نان سوخاری

یکی از انواع فرآورده‌های آرد گندم، نان سوخاری است که رطوبت بسیار پایینی داشته و می‌توان آن را برای مدت زیادی نگهداری کرد. در نان‌ سوخاری که به نان‌ برشته نیز معروف است، فرایند هضم غذا به مراتب بهتر و سریع‌تر اتفاق می‌افتد. از این روی اگر قصد خرید نان دارید، نان سوخاری را به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها در نظر داشته باشید.

برای تهیه نان سوخاری چه مواد اولیه‌ای استفاده می‌شود؟

در طرز تهیه نان سوخاری ، مواد اصلی تشکیل دهنده آرد گندم، خمیر مایه، شکر و روغن هستند که گلوتن، تخم مرغ، عصاره مالت، نمک، آرد سویا، شربت اینورت و شیر خشک نیز به آن‌ها اضافه می‌شوند.

آرد گندمی که در فرآیند تولید نان سوخاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید دارای گلوتن باشد. گلوتن مورد استفاده اگر کیفیت مطلوبی نداشته باشد، نان سوخاری به عمل آمده فرم اسفنجی نمی‌گیرد. آرد گندم دارای گلوتن و باکیفیت سبب می‌شود تا مقاومت نان در برابر آنزیم‌های حاصل از مخمرها در طول فرآیند تخمیر افزایش پیدا کرده و گاز ایجاد شده حفظ شود. بنابراین، در نتیجه استفاده از آرد گندم دارای گلوتن، بافت نان بهتر شده و به صورت مطلوب و اسفنجی در می‌آید.

طریقه مصرف نان سوخاری

اما نان سوخاری را با چی بخوریم؟ نان سوخاری را می‌توان به همراه خامه، مربا، کره یا پنیر برای وعده صبحانه میل کرد. همچنین این نان در کنار شکلات، نوتلا یا دیگر میان وعده‌های شیرین، یک عصرانه خوشمزه و مقوی است. از طرف دیگر، نان سوخاری را می‌توان همراه انواع سوپ در وعده‌های اصلی سرو کرد. در واقع، شما می‌توانید در تمام وعده‌های غذایی از این نان استفاده کرده و از فواید نان سوخاری بهره‌مند شوید.

ارزش غذایی و کالری نان سوخاری

نان سوخاری از جمله فرآورده‌هایی است که از آرد کامل تهیه می‌شود و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. به علاوه این نان، دارای شاخص گلایسمی پایینی بوده و قدرت سیرکنندگی زیادی دارد. جالب است بدانید که میزان کالری نان سوخاری بسیار کم است و هر تکه از آن تنها ۳۵ الی ۴۰ کیلوکالری انرژی دارد. در هر ۱۰۰ گرم از نان سوخاری نیز ۴۰۷ کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر دیده می‌شود.

مواد تشکیل دهنده مقدار ویتامین مقدار
پروتئین ۱۴ گرم ویتامین B1 ۰.۴۰ میلی‌گرم
کربوهیدرات ۷۲ گرم ویتامین B2 ۰.۳۹ میلی‌گرم
آب ۵.۵۰ گرم ویتامین B3 ۴.۶۲ میلی‌گرم
چربی ۷.۲ گرم ویتامین B4 ۰.۰۰ میلی‌گرم
کلسترول ۷۸.۰۰ گرم ویتامین B5 ۰.۰۰ میلی‌گرم
پتاسیم ۲۴۵.۰۰ گرم ویتامین B6 ۰.۰۴ میلی‌گرم
مس ۰.۲۴ میلی‌گرم ویتامین B9 ۱۰۳.۰۰ میکروگرم
منیزیم ۳۶.۰۰ میلی‌گرم ویتامین B12 ۰.۱۸ میلی‌گرم
کلسیم ۲۷.۰۰ میلی‌گرم ویتامین C ۰.۰۰ میلی‌گرم
فسفر ۱۵۳.۰۰ میلی‌گرم ویتامین E ۰.۰۰ میلی‌گرم
سدیم ۲۵۳.۰۰ میلی‌گرم ویتامین K ۰.۰۰ میکروگرم
آهن ۲.۷۲ میلی‌گرم ویتامین A ۱۲.۰۰ میکروگرم
روی ۱.۱۰ میلی‌گرم ویتامین D ۰.۰۰ میلی‌گرم

فواید نان سوخاری

همواره باید دقت کنید تا بهترین نان را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید. خوردن نان‌هایی که با آرد سفید تهیه می‌شوند، در طولانی مدت سبب افزایش وزن شده و افراد را در معرض چاقی قرار می‌دهند. روش پخت و مواد اولیه‌ به کار رفته در نان سوخاری، این نان را برای سیستم گوارش به یکی از بهترین گزینه‌ها تبدیل کرده است. در ادامه به معرفی خواص نان سوخاری رژیمی می‌پردازیم.

۱. نان سوخاری برای تامین انرژی

یکی از خواص نان سوخاری، تامین انرژی بدن است. این نان جایگزین مناسبی برای مواد غذایی مضر و غیر مجاز محسوب می‌شود. نان سوخاری منبع کربوهیدرات بوده و به عنوان تامین‌کننده انرژی برای کودکان و بزرگسالان شناخته می‌شود. این نان دارای بافت ترد و شکننده بوده و کودکان به خوردن آن علاقه دارند.

۲. خواص نان سوخاری برای زخم معده

مصرف نان سوخاری به افرادی که دچار زخم معده هستند توصیه می‌شود؛ چراکه این نان بافت ترد و مناسبی دارد. همچنین نان سوخاری حاوی فیبر است که این فیبر به هضم غذا در معده و دستگاه گوارش کمک کرده و به همین دلیل درد و ناراحتی افراد مبتلا به زخم معده را کاهش می‌دهد. خوردن این نان به افراد مبتلا به رفلاکس معده نیز پیشنهاد می‌شود.

۳. خواص نان سوخاری برای کبد چرب

نان سوخاری یکی از مواد غذایی مفید برای بیماری کبد چرب است. این نان چربی کمی داشته و مصرف آن در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مشکلی ایجاد نمی‌کند. وجود مقادیر قابل توجهی از فیبر در ترکیبات نان سوخاری، موجب می‌شود تا برای کبد چرب مفید باشد. به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه می‌شود تا نان سوخاری را با دیگر نان‌ها جایگزین کنند.

۴. نان سوخاری مناسب برای دیابتی‌ها

نانی که مقادیر فیبر بیشتری دارد، بهترین نان برای افراد مبتلا به دیابت است. نان‌هایی که دارای فیبر بیشتری هستند، معمولا رنگ تیره‌تری دارند. از میان نان‌های مناسب برای افراد دیابتی، می‌توان به نان سنگک اشاره کرد که به دلیل فیبر بالا، از رنگ تیره‌تری برخوردار بوده و در مقایسه با سایر نان‌ها برای افراد دیابتی مناسب‌تر است.

فیبر موجود در نان سوخاری، این نان را به گزینه‌ای مناسب برای افراد دیابتی تبدیل کرده است. اما نان سوخاری دارای مقداری شکر است و به همین دلیل بیماران مبتلا به قند خون بالا یا دیابت حاد، باید از خوردن نان سوخاری اجتناب کنند. آن دسته از مبتلایان به دیابت که قند خون کنترل شده دارند، می‌توانند نان سوخاری را با اجازه پزشک و به میزان مشخص مصرف کنند تا از فیبر موجود در این نان بهره‌مند شوند.

۵. فواید نان سوخاری برای کاهش وزن و لاغری

یکی از پرسش هایی که همواره در رابطه با مصرف نان‌های سوخاری مطرح می‌شود این است که آیا نان سوخاری چاق کننده است؟ در این قسمت به بررسی نان سوخاری برای لاغری خواهیم پرداخت.

یکی از تصورات غلط این است که مواد نشاسته‌ای باید به طور کامل از رژیم‌های لاغری حذف شوند. اما حذف کامل مواد نشاسته‌ای سبب می‌شود تا افراد احساس گرسنگی بیشتری در طول روز داشته باشند و همین امر موجب چاقی بیشتر خواهد شد. در حالی که استفاده درست و صحیح از مواد نشاسته‌ای و فرآورده‌هایی که دارای کمترین کالری هستند، به رژیم لاغری کمک کرده و سبب کاهش وزن می‌شود. نان سوخاری کالری کمی دارد، انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرده و می‌توان آن را در رژیم لاغری جای داد. پس می‌توان یک خاصیت نان سوخاری را کمک به لاغری دانست.

رژیم غذایی اصولی با نان سوخاری

یک رژیم غذایی سالم و اصولی دارای مواد غذایی ارگانیک و طبیعی است. نان‌ سوخاری به دلیل فیبر موجود در آن‌ بسیار مفید بوده و به عنوان یک وعده کربوهیدراتی سالم شناخته می‌شود؛ اما به دلیل وجود شکر در ترکیبات این نان، باید در مصرف آن احتیاط کرد.

اگر نان سوخاری را به صورت خانگی درست نمی‌کنید، هنگام تهیه نان سوخاری دقت کنید که نان خریداری شده عاری از هر گونه بو یا طعم غیر عادی بوده و رنگی مایل به زرد یا قهوه‌ای داشته باشد. همچنین نان سوخاری مرغوب بافت متخلخل و ترد داشته و سوخته نیست.

Print Friendly, PDF & Email

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *