خواندنی ها, گوناگون

نحوه تیز کردن تیغه چرخ گوشت به صورت اصولی

کندی تیغه چرخ گوشت از جمله مشکلاتی است که موجب عدم چرخ شدن کامل و صحیح پوشت می شود. اگرچه

Print Friendly, PDF & Email
کد خبر : 11515
پنجشنبه 30 فروردین 1403 - 13:28

کندی تیغه چرخ گوشت از جمله مشکلاتی است که موجب عدم چرخ شدن کامل و صحیح پوشت می شود. اگرچه این مشکل دلایل مختلفی دارد، اما برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت کار چندان سختی پیش رو ندارید.

خلاصه ای از دلیل کند شدن تیغه چرخ گوشت

دلیل کند شدن تیغه چرخ گوشت
  • ساییدگی و آسیب دیدگی تیغه
  • استفاده مکرر از چرخ گوشت
  • مونتاژ نادرست
  • چرخ کردن تکه های بزرگ و سفت گوشت
بهترین زمان برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت
  • آهسته بودن سرعت کار تیغه ها
  • سختی چرخ کردن گوشت در دستگاه
نحوه تیز کردن تیغه چرخ گوشت
  • دستگاه را از برق بکشید.
  • تیغه را تمیز کنید.
  • در صورت آسیب دیدگی تیغه باید آن را تعویض شود.
  • برای تیز کردن، تیغه را برروی سنگ مخصوص بکشید.
  • دو طرف تیغه را تیز کنید.

علت کند شدن تیغه چرخ گوشت چیست؟

کند شدن تیغه چرخ گوشت یکی از مواردی است که به دلایل مختلفی رخ می دهد. در ادامه به برخی از دلایل خواهیم پرداخت:

  • زمانی که تیغه فرسوده یا آسیب دیده باشد، می تواند کندتر از تیغه های تیز کار کند. از این رو لازم است که به طور منظم تیغه را بررسی کرده و آن را تیز یا تعویض کنید.
  • اگر گوشت بیش از حد فیبری یا سفت باشد، ممکن است تیغه آن را تکه تکه یا کند چرخ کرده و در نتیجه سرعت کار کندتر شود. اطمینان حاصل کنید که گوشت از کیفیت خوبی برخوردار است و به قطعات کوچک برش داده می شود.
  • اگر چرخ گوشت مجبور باشد گوشت زیادی را به یکباره چرخ کند، تیغه کند کار خواهد کرد. سعی کنید گوشت را در تکه های کوچک‌ تری خرد کنید تا بیش از حد به تیغه فشار وارد نشود.
  • در صورتی که مونتاژ تیغه های چرخ گوشت به صورت نادرست باشد نیز این مشکل رخ خواهد داد که باید دستگاه را باز کرده و تیغه را به صورت صحیح نصب کنید.
  • با استفاده مکرر و با گذشت زمان ممکن است تیغه های چرخ گوشت کمی کند شوند که در این صورت باید نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.

زمان مناسب برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت

لازم است که به طور منظم تیغه چرخ گوشت را بررسی کرده و در صورت لزوم آن را تیز کنید تا از عملکرد مطلوب و استفاده صحیح آن اطمینان حاصل کنید. تیغه چرخ گوشت وقتی کند شده باشد، باید تیز شود؛ زیرا تیغه کند نمی تواند گوشت را به درستی برش داده و باعث ایجاد گوشت چرخ شده یکدست شود. تیزی چرخ گوشت همچنین به تعداد دفعات استفاده و نوع گوشتی که از آن برای خرد کردن استفاده می شود، بستگی دارد. نگهداری و تمیز کردن منظم تیغه می تواند به تیز نگه داشتن آن برای مدت طولانی تری کمک کند.

بهتر است هر چند ماه یکبار یا بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ بار استفاده، تیغه چرخ گوشت را چک کنید و در صورت لزوم آن را تیز یا تعویض کنید. همچنین تمیز کردن و خشک کردن کامل تیغه پس از هر بار استفاده برای جلوگیری از زنگ زدگی و افزایش عمر آن بسیار مهم است.

روش تیز کردن تیغه چرخ گوشت

تیز کردن تیغه چرخ گوشت نیاز به مهارت و تجربه دارد. در ادامه به مراحل کلی که می توانید از آن برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت استفاده کنید، اشاره خواهیم کرد:

  1. ابتدا باید تیغه را از چرخ گوشت خارج کرده و آن را کاملا تمیز و خشک کنید.
  2. برای تیز کردن تیغه از سمباده آهن استفاده کنید. سمباده را با آب مرطوب کرده و روی سطحی قرار دهید که لغزنده نباشد.
  3. تیغه را با زاویه ۲۰ درجه روی سمباده بگیرید و به آرامی آن را به سمت پایین بکشید و فشار یکنواختی وارد کنید. این کار را چندین بار در هر طرف تیغه تکرار کنید تا تیغه تیز شود.
  4. به طور دوره ای تیزی تیغه را با نگه داشتن آن روی یک تکه کاغذ یا گوجه فرنگی بررسی کنید. اگر تیغه به راحتی کاغذ یا گوجه فرنگی را برید، به اندازه کافی تیز است.
  5. پس از تیز کردن، باید تیغه را دوباره کاملا تمیز و خشک کنید و آن را دوباره داخل چرخ گوشت بگذارید.
  6. هنگام تیز کردن تیغه چرخ گوشت دقت کنید تا آسیبی نبینید.
Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *