طرز تهیه نان کروسان یا کراسان برخلاف تصور عموم بسیار راحت است. مواد اصلی تشکیل دهندهی آن آرد، خمیر مایه و روغن است. نان کروسان انواع مختلفی دارد، مانند نان کروسان شکلاتی، گردویی، کنجدی و …
نان کروسان انواع مختلفی دارد از جمله نان کروسان ساده و بدون مواد میانی، کروسان با مغز گردو، کروسان شکلاتی، کروسان گوشت، کروسان مرغ و …. ما در این مقاله طرز تهیه نان کروسان ساده (بدون مغز) و نان کروسان شکلاتی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه نان کروسان ساده
مواد لازم (برای۴ تا ۵ نفر) | |
آرد | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
شیر | ۱/۴ پیمانه |
کره رنده شده | ۱۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
خمیرمایه | ۱ قاشق چای خوری |
کره ذوب شده | ۳۰ گرم |
نمک | ۱ پنسه |
دستور تهیه
- ابتدا شیر ولرم را با خمیر مایه و شکر مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید تا استراحت کند و عمل آید.
- در یک ظرف جدا تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و با چنگال خوب بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
- کره ذوب شده را به خمیر به عمل آمده اضافه و مخلوط کنید، آرد و نمک را الک و به آن اضافه کنید و مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید تا یک خمیر یک دست به دست آید. آن را کنار بگذارید تا حجیم شود، سپس به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
- پس از ۲ ساعت خمیر را با وردنه باز کنید و کره رنده شده را روی آن پخش کنید. سپس خمیر را تا بزنید و دوباره با وردنه صاف کنید، این عمل را ۴ بار تکرار کنید و پس از دفعه چهارم آن را یک شب تا صبح در یخچال نگهداری کنید.
- روز بعد خمیر را باز کنید و به یک مربع ۲۵ در ۲۵ صاف کنید و وردنه بکشید و به چهار مثلث یک اندازه تقسیم کنید.
- مثلثها را از راس به سمت قائده بپیچانید.
- کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و رولهای آماده شده را روی آن بچینید و سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا بپزد.
نان کروسان ساده شما آمادهی سرو است …
طرز تهیه نان کروسان شکلاتی
مواد لازم (برای ۱۰ نفر) | |
تخم مرغ | دو عدد بزرگ |
شکلات | به مقدار لازم |
شیر | ۱ لیوان |
آرد | ۴ لیوان |
خمیر مایه فوری | یک قاشق سوپخوری |
شکر | نصف لیوان |
کره | ۱۱۰ گرم |
نمک | ۱/۸ قاشق چایخوری |
طرز تهیه
- آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و سه مرتبه آن را الک کنید.
- دو قاشق شکر و شیر را درون یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذاید تا شیر گرم شود و شکرها حل شوند.
- پس از آن خمیر مایه فوری را به شیر ولرم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید، سپس مخلوط خمیر مایه و شیر را به مدت ۱۰ دقیقه در مکانی گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل آید.
- تخم مرغها را درون یک ظرف مجزا بشکنید و با کرهی نرم شده و باقی ماندهی شکر مخلوط کنید و هم بزنید.
- دو سوم آرد را به مایه اضافه کنید و آن را با یک لیسک یا یک قاشق به حالت دورانی هم بزنید.
- خمیر را کمی با دست ورز بدهید.
- باقی ماندهی آرد را نیز آهسته آهسته به آن اضافه کنید و خمیر را چندین مرتبه بکوبید و دوباره جمع کنید تا به خوبی ورز داده شود.
- یک ظرف تمیز بردارید و روی سطح آن کمی آرد بپاشید، سپس خمیر را درون آن بگذارید و روی ظرف را با یک پارچهی نمدار بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
- پس از دو ساعت خمیر را روی سطح صاف به شکل دایره پهن کنید و به شکل مثلث برش دهید (مثل پیتزا برش دهید).
- کف سینی فر را کمی چرب کنید و فر را روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
- روی هر برش مثلثی شکل کمی شکلات بریزید، سپس برشها را بپیچید و در سینی فر بگذارید.
- روی سینی را به مدت ۳۰ دقیقه با یک پارچه نمدار بپوشانید.
- سپس سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر قرار دهید.
نان کروسان شکلاتی آمادهی سرو است …
چند نکته در تیه نان کروسان!
- در هنگام پخت نان ظرف آبی در فر قرار دهید تا رطوبت و بخار آب باعث نرم و لطیفتر شدن نانها بشود.
- میتوانید قبل از اینکه سینی را درون فر بگذارید روی خمیرهای پیچیده شده کمی کنجد بپاشید.
- میتوانید علاوه بر شکلات در وسط نان کروسان از خلال بادام، پسته، گردو و یا کشمش (بسته به میل و ذائقهی خودتان) استفاده کنید. اگر تمایل به استفاده از خلال بادام یا پسته دارید برای تردتر و خوشمزهتر شدن مغزها آنها را به مدت ۶ ساعت درون مخلوط گلاب، آب و عسل قرار دهید.
- در هنگام پخت نان کروسان اگر بعد از پخت نانها روی آنها طلایی مایل به قهوهای نشد میتوانید گریل فر را روشن کنید تا نانها به خوبی پخته شوند.