دانه خرما برای درمان ناراحتی های گوارشی به ویژه اسهال مزمن مفید است! خرمای ارگانیک نیز به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی عمل می کند و باکتری های وارد شده به دستگاه گوارش را از بین می برد.
روغن هسته خرما به دلیل داشتن انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های K و A برای ترمیم ناخن ها موثر است.
افزایش ایمنی برای زنان باردار
دانه خرما شیر مادران شیرده را افزایش می دهد و از سیستم ایمنی بدن زنان باردار حمایت می کند. به زنان باردار توصیه می کنیم چند بار در هفته پودر دانه خرما بخورند. دانه خرما دارای خواص آنتی اکسیدانی است، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و از آسیب به ساختار DNA جلوگیری می کند.
درمان ریزش مو و ترمیم مو
روغن هسته خرما حاوی آهن است که از ریزش مو جلوگیری می کند. همچنین به رشد مو کمک می کند. استفاده از این روغن موها را نرم کرده و به رشد مو کمک می کند. می توانید سر خود را با روغن دانه خرما ماساژ دهید. حاوی ویتامین ها و مواد مغذی است و به ضخیم تر شدن و بهبود موهای شما کمک می کند.
خواص هسته خرما برای قند خون
هسته خرما در کنترل قند خون و درمان دیابت نقش دارد. مصرف هسته خرما به صورت پودر هسته خرما و یا به صورت دمنوش میتواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت نقش مفیدی داشته باشد. پودر هسته خرما و به طور ویژه دم کرده قهوه هسته خرما در کنترل قند خون و دیابت بسیار موثر است. پودر هسته خرما خاصیت تولید و افزایش انسولین دارد و در کاهش قند خون موثر است. برای افراد مبتلا به دیابت و قند خون بالا مصرف دم کرده قهوه هسته خرما به صورت روزانه توصیه می شود. آرد هسته خرما بهترین گزینه برای افراد دیابتی است چون قند خون را کنترل میکند.
خواص هسته خرما برای رگهای قلب
خرما دارای آنتی اکسیدان و اسیدهای فنلی زیادی است. این مواد اثرات ضد آتروژنیک داشته و به جلوگیری از انسداد سرخرگها کمک می کند. خواص خرما در این مورد زمانی که با آب و یا عصاره انار ترکیب شود افزایش یافته و میتواند خفاظت بیشتری از شریانها انجام دهند.روغن هسته خرما دارای کلسترول بسیار کمی است. روغن هسته خرما انواع ویتامینها و مواد معدنی که برای سلامتی مفید است را دارد و به همین دلیل استفاده از آن برای بیماران قلبی و عروقی توصیه میشود.
خواص پودر هسته خرما برای قلب
گفتیم که مصرف آب انار و خرمای بدون هسته در کاهش خطر حمله قلبی بسیار مؤثر است. هسته خرما که آسیاب شده و به پودر هسته خرما و به خمیر تبدیل میشود، اثر این ترکیب را به مراتب بیشتر میکند. آزمایش روی موشها نشان داده است که ترکیب سهگانه انار، خرما و هسته خرما بیشترین تأثیر را در جلوگیری از تصلب شرائین (گرفتگی عروق قلبی) دارد و تنش اکسیداتیو در دیواره شریان را پایین آورده و به ۳۳ درصد میرساند. این ترکیب همچنین با گم کردن کلسترول موجود در شریان، آن را به ۲۸ درصد میرساند.شما میتوانید هسته خرما را به صورت پودر مصرف کنید یا آن را دم کرده و بنوشید و از این راه به سلامت قلب خود کمک کنید.
چگونه هسته خرما را پودر کنیم ؟!
برای تهیه پودر هسته خرما باید مراحل زیر را طی کنید:
۱–ابتدا باید هسته خرما را به مدت ۱۵ روز در آب خیس کنیم.
۲–سپس هسته خرما را به مدت ۱ تا ۲ برای خشک شدن در هوای آزاد میگذاریم.
۳–حال هستههای خرما را روی حرارت تفت میدهیم تا ترد و شکننده شوند.
۴–وقتی هستههای خرما ترد شدند آنها را آسیاب کرده و پودر هسته خرما به دست میآید.
مضرات هسته خرما
مضرات خرما زمانی به وجود میآید که در مصرف آن افراط کنید و مثلا در روز ۱۰ خرما یا بیشتر بخورید، افرادی که لوزالمعده حساس دارند و کسانیکه دیابت در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر هسته خرما استفاده کنند. طبع قهوه خرما گرم است و در افرادی که مزاج گرم دارند باعث ایجاد حساسیت و جوش میشود.همچنین مصرف پودر هسته خرما و دمنوش هسته خرما در برخی از افراد ایجاد حساسیت میکند و ممکن است موجب خارش و قرمز شدن پوست و … شود.
هسته خرما در رژیم غذایی
همانطور که گفته شد از هسته خرما میتوان به جای قهوه استفاده نمود که نهتنها خواص بیشتری دارد، بلکه برای کسانی که به کافئین حساسیت دارند و دچار عدم تحمل کافئین هستند یا به رفلاکس معده مبتلا هستند، میتواند جایگزین مناسبی برای قهوه باشد.