،این بهروزرسانی برخلاف سالهای قبل که معمولاً در پاییز عرضه میشد، حالا برای سهماهه دوم سال ۲۰۲۵ برنامهریزی شده است.
با این تغییر، گوگل تلاش میکند تا هماهنگی بهتری با زمان عرضه دستگاهها در سراسر اکوسیستم خود ایجاد کند و به این ترتیب، دسترسی سریعتری به نسخه اصلی اندروید برای دستگاههای بیشتری فراهم شود.
دسترسی سریعتر بهروزرسانی برای تمامی دستگاهها
این تغییر جدید در واکنش به مشکلی است که در اکوسیستم اندروید از سال ۲۰۱۶ وجود داشته؛ مشکلی که موجب میشود دستگاههای غیرپیکسلی مدتها در انتظار دریافت بهروزرسانیهای جدید بمانند.
با انتشار زودهنگام اندروید ۱۶، گوشیهای سایر برندها امکان دسترسی سریعتر به نسخه جدید را خواهند داشت. گوگل امیدوار است با این تغییر، بتواند به تولیدکنندگان کمک کند که دستگاههای جدید را با اندروید بهروز و در زمان عرضه اولیه به بازار عرضه کنند، بهجای اینکه منتظر بهروزرسانیهای بعدی باشند.
تغییر زمانبندی بهروزرسانی برای کاربران دستگاههای غیرپیکسلی و برندهای دیگر به معنای دسترسی به قابلیتهای جدید و بهینهسازیهای اندروید در همان روز عرضه یا بهزودی پس از آن است. این تغییر برای مصرفکنندگان بهبود تجربه کاربری و افزایش امنیت را به همراه دارد.
بهبودهای جدید در Google Play Store و Android Studio
گوگل همچنین در اندروید ۱۶، قابلیتهای بیشتری را در Google Play Store معرفی کرده است. در این نسخه، کاربران میتوانند از امکان جدیدی برای اشتراکگذاری ترجیحات خود استفاده کنند، تا پیشنهادهای شخصیسازیشدهتری برای برنامههای جدید دریافت کنند.
این قابلیت، که قبلاً تنها برای بازیها فعال بود، اکنون برای اپلیکیشنهای دیگر نیز فراهم شده است و به کاربران کمک میکند راحتتر به برنامههای جدید دسترسی پیدا کنند.
افزون بر این، گوگل امکانات جدیدی از هوش مصنوعی Gemini را در Android Studio، محیط توسعه اپلیکیشنهای اندروید، ارائه کرده است. این قابلیتها به توسعهدهندگان کمک میکنند تا با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، فرآیند نوشتن، بازسازی و مستندسازی کدها را سادهتر کنند. این فناوری پیشرفته توسعه اپلیکیشنها را بهبود بخشیده و در کاهش زمان و افزایش کیفیت کدها به توسعهدهندگان یاری میرساند.
تغییرات برنامهریزی و بهروزرسانیهای بیشتر
در برنامهریزی جدید اندروید، گوگل در سهماهه دوم سال ۲۰۲۵ یک نسخه اصلی از اندروید منتشر خواهد کرد. سپس در سهماهه چهارم همان سال، یک بهروزرسانی جزئی SDK ارائه خواهد شد.
این بهروزرسانیها بیشتر شبیه به نسخههای فصلی فعلی هستند و بدون تغییرات عمیق در سیستمهای پایه، ویژگیهای جدیدی را ارائه میکنند. این تغییرات، به توسعهدهندگان کمک میکند تا برنامههای خود را با قابلیتهای جدید بهروز کنند و با سرعت بیشتری از آنها بهرهمند شوند.
گوگل امیدوار است این تغییرات باعث شود که برنامههای بیشتری از قابلیتهای جدید اندروید، مانند نوتیفیکیشنهای مداوم شبیه به Live Activities آیفون، استفاده کنند. بهروزرسانیهای سریعتر و گستردهتر، امکان دسترسی بیشتر و فوریتر به این ویژگیها را برای کاربران فراهم میآورد و تجربه کاربری بهتری را برای دستگاههای اندرویدی در سراسر اکوسیستم به همراه خواهد داشت.
منبع: تکناک