جامعه, خواندنی ها

از خرما و فواید آن چه می‌دانیم ؟

خرماها مدل های متفاوتی دارند که هر یک از آنها را دارای مزیت های بیشماری هستند. در این محتوا تلاش

Print Friendly, PDF & Email
کد خبر : 3990
شنبه 12 اسفند 1402 - 22:10

خرماها مدل های متفاوتی دارند که هر یک از آنها را دارای مزیت های بیشماری هستند. در این محتوا تلاش می کنیم مزیت‌های این خوراکی پر خاصیت را بررسی کنیم.

ارزش غذایی خرما

خرما به‌طور طبیعی سرشار از ویتامین‌های B6، آ و کا است‌. این ویتامین‌ها به رشد استخوان‌ها و بهبود سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند. فیبر موجود در خرما سلامت روده را بهبود می‌دهد و به‌طور طبیعی میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. خرما ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های روده و معده را کاهش دهد.

مواد معدنی دیگر خرما مثل کلسیم، آهن، پتاسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، فسفر، مس و گوگرد عملکرد عمومی بدن را بهبود می‌بخشند. این مواد معدنی برای سوخت‌وساز و عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید هستند. فولات موجود در خرما برای زنان باردار مفید است و تیامین آن هم برای سیستم عصبی فوایدی دارد.

سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند

یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما ممکن است اثرات مثبتی روی میزان کلسترول خون و استرس اکسیداتیو داشته باشد. خرما هیچ کلسترولی ندارد و غنی از آهن است. میزان فیبر موجود در خرما بیشتر از موز است. باید درباره‌ی اینکه خرما چطور به تنظیم سطح کلسترول خون کمک می‌کند، تحقیقات بیشتری انجام شود.

از التهاب جلوگیری می‌کند

یکی از خواص خرما، پیشگیری از التهاب محسوب می‌شود. خرما دارای خواص ضدالتهابی است. این ماده‌ی غذایی منیزیم دارد که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با التهاب مبارزه کند. اگر در رژیم غذایی خود منیزیم کمی مصرف ‌کنید، سیستم ایمنی بدنتان نمی‌تواند به‌خوبی با التهاب مبارزه کند. هرچند مطالعات انجام شده در این زمینه محدود هستند.

به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند

بین مصرف منظم خرما و کاهش خطر ابتلا به زوال عصبی و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط وجود دارد. یک مطالعه‌ی حیوانی به این نتیجه رسید که مصرف خرما می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش دهد. در یک مطالعه‌ی دیگر روی موش‌ها نشان داده شد خوردن خرما برای مدت طولانی به پیشگیری از التهاب در مغز کمک کرد.

برای زنان باردار مفید است

زنان باردار باید تقریبا ۳۰۰ کالری بیشتر از سایر افراد مصرف کنند. بیشتر خانم‌های باردار برای تأمین کالری لازم بدن خود، مواد غذایی حاوی کالری بالا را می‌خورند که مواد مغذی کمی دارند.

این موضوع می‌تواند در بلندمدت منجر به مشکلاتی شود. خرما می‌تواند یک گزینه‌ی سالم برای دریافت کالری لازم بدن باشد. اگرچه کالری خرما بالا است، اما مواد مغذی زیادی دارد و به تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم بدن زنان باردار کمک می‌کند.

شواهد نشان می‌دهند که فیبر موجود در خرما ممکن است به درمان بواسیر در زنان هنگام بارداری کمک یا از آن جلوگیری کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما چهار هفته قبل از فارغ شدن ممکن است برای زنان باردار مفید باشد. به مطالعات بیشتری در زمینه خواص خرما برای زنان نیاز است. همچنین بعضی از شواهد عنوان می‌کنند که خرما ممکن است عضلات رحم را در ماه‌های آخر بارداری تقویت کند.

سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد

خرما منبع غنی مس، منیزیم، سلنیوم و مگنز به شمار می‌رود. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با استخوان‌ها مثل پوکی استخوان ضروری هستند. خرما همچنین سرشار از ویتامین کا است که به انعقاد خون کمک می‌کند. خرما حاوی بور (Boron) هم است. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که بور یک ماده‌ی مغذی مهم برای حفظ سلامت استخوان‌ها است.

به درمان یبوست کمک می‌کند

در مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که عصاره‌ی خرما فعالیت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و در درمان یبوست مفید است. فیبر موجود در خرما هم از سرطان‌های دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند. خوردن روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد.

همچنین ممکن است مدفوع را نرم کرده و از یبوست پیشگیری ‌کنید. سعی کنید مصرف مواد غذایی که هیچ فیبری ندارند را محدود کنید. البته توجه داشته باشید که در بعضی از موارد، کاهش مصرف فیبر ممکن است به درمان یبوست کمک کند. بنابراین اگر مشکلات گوارشی دارید، قبل از مصرف خرما با پزشک مشورت کنید.

فشار خون را تنظیم می‌کند

می‌توان تنظیم فشار خون را به عنوان یکی از فواید خرما در نظر گرفت. خرما منبع غنی پتاسیم به شمار می‌رود‌؛ به طوریکه یک عدد خرما حاوی ۱۶۷ میلی‌گرم پتاسیم است. این میزان پتاسیم در مقایسه با مواد غذایی دیگر بیشتر است. این ماده‌ی معدنی به مدیریت فشار خون بالا کمک می‌کند. مصرف ناکافی پتاسیم ممکن است منجر به سنگ کلیه شود. به مطالعات بیشتری درباره‌ی این خاصیت خرما نیاز است.

فیبر به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می‌کند و اثرات سدیم را در رژیم غذایی خنثی کرده و به کاهش فشار خون کمک می‌کند. منیزیم خرما عضلات قلب و رگ‌های خونی را ریلکس می‌کند و در نتیجه فشار خون را کاهش می‌دهد. برای نتیجه‌گیری در این زمینه به مطالعات بیشتری نیاز است.

سلامت پوست را بهبود می‌بخشد

یکی دیگر از خواص خرما، بهبود سلامت پوست محسوب می‌شود. خرما حاوی ویتامین‌های ث و دی است که شواهد نشان می‌دهند این دو ویتامین ممکن است به بهبود قابلیت ارتجاعی پوست کمک کنند. این ماده‌ی غذایی ممکن است در مبارزه با مشکلات پوستی مثل خارش یا بثورات (راش) مفید باشد. می‌توانید خرما را در برنامه‌ی غذایی خود جای دهید و نتایج بالقوه‌ی آن را در بلندمدت بررسی کنید. خرما همچنین ممکن است خواص ضدپیری داشته باشد.

این ماده‌ی غذایی ممکن است از جمع شدن ملانین در بدن جلوگیری کند. هرچند تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده‌اند. می‌دانیم که هورمون‌ها نقش مهمی در پیری و ظاهر پوست دارند. ترکیبات موجود در خرما اثرات ضدپیری دارند. عصاره‌ی خرما ممکن است به مبارزه با چین‌وچروک کمک کند.

سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

خوردن یک مشت خرما ممکن است در بهبود سلامت قلب اثرگذار باشد. خرما می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند. شواهد عنوان می‌کنند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما ممکن است از تصلب شرایین (آرتریواسکلروز) جلوگیری کند.

این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است به از بین بردن کلسترول از دیواره‌های عروق کمک کنند. خرما حاوی ایزوفلاون‌هایی است که به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی شناخته می‌شوند. هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

یک مطالعه‌ در انگلستان به این نتیجه رسید که خرما چون فیبر دارد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش دهد‌. فیبر همچنین به مدیریت وزن کمک می‌کند. نگه داشتن وزن بدن در محدوده‌ی طبیعی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

اختلالات روده را درمان می‌کند

فیبر خرما ممکن است در درمان اختلالات روده مفید باشد. خرما حاوی مقداری نیکوتین است و به همین دلیل ممکن است در این زمینه اثرگذار باشد. هرچند شواهد در این زمینه ناکافی است.

از ریزش مو جلوگیری می‌کند

خرما غنی از آهن است و شاید جریان خون را در پوست سر بهبود ببخشد. این موضوع ممکن است به رشد مو کمک کند. هرچند تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است.

به رشد عضلانی کمک می‌کند

از جمله فواید خوردن خرما کمک به رشد عضلانی است. کربوهیدرات موجود در خرما ممکن است در رشد عضلانی اثرگذار باشد. اگر به اندازه‌ی کافی کربوهیدرات مصرف نکنید، بدنتان ممکن است به جای انرژی، بیشتر عضلات را بسوزاند. خرما کربوهیدرات زیادی دارد و ممکن است در رشد عضلانی تأثیرگذار باشد.

اسهال را درمان می‌کند

مواد غذایی که می‌خوریم، اثر مستقیمی روی سلامت دستگاه گوارش دارند. خرما غنی از پتاسیم است و ممکن است اسهال را بهبود ببخشد. خرما خواص ضدمیکروبی دارد و با میکروب‌های ایجادکننده‌ی اسهال مبارزه می‌کند.

خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش می‌دهد

مصرف خرما ممکن است از شکل‌گیری سرطان روده‌ی بزرگ (کولورکتال) جلوگیری کند. خرما همچنین رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این موضوع ممکن است سلامت روده‌ی بزرگ را بهبود ببخشد.

سطح انرژی بدن را افزایش می‌دهد

خرما حاوی مواد مغذی زیادی است. افراد در بسیاری کشورها روزه‌ی خود را با خرما باز می‌کنند تا بلافاصله سطح انرژی بدنشان افزایش پیدا کند. خرما حاوی قندهای طبیعی مثل سوکروز، فروکتوز و گلوکز است که در افزایش سطح انرژی بدن مفید هستند.

از شب‌کوری پیشگیری می‌کند

علت ابتدایی شب‌کوری، کمبود ویتامین آ است. خرما منبع غنی این ویتامین به شمار می‌رود و می‌تواند به مبارزه با این عارضه کمک کند. افرادی که مقدار بیشتری از این ماده‌ی غذایی را مصرف می‌کنند، کمتر دچار شب‌کوری می‌شوند.

از بواسیر هنگام بارداری جلوگیری می‌کند

بواسیر یک عارضه‌ی رایج در دوران بارداری است که می‌تواند در نتیجه‌ی مصرف ناکافی فیبر رخ دهد‌. خرما منبع عالی فیبر محسوب می‌شود. این ماده‌ی غذایی ممکن است در پیشگیری از ابتلا به بواسیر در دوران بارداری مفید باشد. به مطالعات بیشتری درباره‌ی این خاصیت خرما نیاز است.

آنمی را درمان می‌کند

آنمی مشکلی است که افراد زیادی گرفتار آن هستند. افراد مبتلا به این عارضه باید مواد غذایی حاوی آهن را بیشتر مصرف کنند. خرما حاوی آهن است و به همین دلیل ممکن است در درمان آنمی اثرات مثبتی داشته باشد.

Print Friendly, PDF & Email

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *