اگر طرز تهیه انواع شیرینی بدون فر را بلد باشید برای درست کردن شیرینی عید دستتان باز خواهد بود. اما طرز این شیرینیها چگونه است؟ به همین منظور در این مقاله طرز تهیه انواع شیرینی عید بدون فر راآماده کردهایم.
شیرینی کشمشی
مواد لازم برای تهیه کردن شیرینی کشمشی
آرد ⇐ ۱ و ۲/۳ پیمانه
کشمش ⇐ ۱/۲ پیمانه
روغن مایع ⇐۲/۳ پیمانه
وانیل ⇐ ۱/۲ قاشق چاییخوری
پودر قند ⇐ ۱ و ۱/۳ پیمانه
تخممرغ ⇐۲ عدد
طرز تهیه کردن شیرینی کشمشی
- در مرحله اول روغن و پودر قند را با یکدیگر ترکیب میکنیم و با همزن برقی هم میزنیم,
سپس تخممرغها را یکی یکی اضافه میکنیم و هم می زنیم تا زمانی که پف کند و سبک شود. - در مرحله دوم وانیل را اضافه و مخلوط میکنیم, سپس آرد و کشمش را به مواد اضافه میکنیم و با یکدیگر کاملاً مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
- در مرحله سوم مواد آماده شده را با قیف داخل ماهیتابه چرب به صورت چند تا دایره میریزیم و یا اینکه بهاندازه یک گردو با قاشق برمیداریم و کف تابه میچینیم.
زیر تابه حتماً شعلهپخشکن قرار دهید و شعله گاز را کم کنید. زمانی که زیر شیرینیها طلایی شد شیرینی شما آماده است.
شیرینی ملکه بادام
مواد لازم برای پایه یا کراست شیرینی
آرد شیرینی: ۳۵۰ گرم
شکر یا پودر قند: ۱۲۵ گرم
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
خامه صبحانه: ۵۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
وانیل: نوک قاشق (۱/۸ قاشق چای خوری)
مواد لازم برای قسمت رویه شیرینی
شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
عسل: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
کره یا روغن: ۵۰ گرم
خامه: ۵۰ گرم
خلال بادام یا پرک بادام: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
طرز تهیه شیرینی ملکه بادام
مرحله اول: خمیر را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید
اگر می خواهید این شیرینی را بدون فر تهیه کنید یا به فر دسترسی ندارید، می توانید آن را در تابه درست کنید. همه مواد را مانند روش بالا آماده کنید و خمیر شیرینی را درست کنید. به جای سینی فر، یک تابه دو طرفه را انتخاب کنید. به مدت ۱۵ دقیقه تابه را روی حرارت ملایم و با شعله پخش کن بگذارید تا تابه گرم شود. کف تابه را دو لایه کاغذ روغنی بگذارید. خمیری را که درست کردید، روی کاغذ روغنی بریزید. واشر تابه را بردارید و درب تابه را ببندید. ۳۵ دقیقه صبر کنید تا اطراف خمیر طلایی شود.
مرحله دوم: مواد رویه شیرینی را اضافه کنید
در این فاصله مواد رویه شیرینی ملکه بادام را (مانند روش بالا) آماده کنید. بعد از ۳۵ دقیقه در تابه را باز کنید و مواد رویه شیرینی را به صورت یکنواخت روی خمیر نیم پخته بریزید. دوباره درب تابه را ببندید و ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید. بعد از این که شیرینی پخت، حرارت را خاموش کنید. درب تابه را باز و شیرینی را به یک سینی منتقل کنید. بعد از این که شیرینی کمی از دما افتاد، آن را شکل دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
شیرینی بیسکویتی
مواد لازم برای تهیه کردن شیرینی بیسکویتی
بیسکویت پتی بور ⇐ ۴ بسته
پودر کاکائو ⇐ ۳ قاشق غذاخوری
تخممرغ ⇐ ۲ عدد
بادامزمینی یا مغز گردو⇐ ۲۵۰ گرم
شکر ⇐ ۳ قاشق غذاخوری
شیر ⇐ ۱ استکان
طرز تهیه کردن شیرینی بیسکویتی
- در مرحله اول بیسکویتها را چهار تیکه کنید، زیاد خرد نکنید که حالت خمیری پیدا نکند. مغز بادام و یا مغز گردو را به بیسکویتها اضافه کنید.
تخممرغها را با مقداری وانیل با همزن خوب هم بزنید تا بوی بد تخممرغها از بین برود، بعد به بیسکویتها اضافه کنید, زمانی که حالت چسبندگی ایجاد شد، مربا (در صورت امکان از مربای سفت استفاده کنید) را به بیسکویتها اضافه کنید. - شیر و کاکائو و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا مخلوط غلیظ شود، زمانی که خنک شد به بیسکویتها اضافه و خوب مخلوط کنید.
- در مرحله سوم یک کاغذ فویل را روی میز کار قرار دهید، روی کاغذ پودر نارگیل بریزید و مواد آماده شده را بر روی پودر نارگیل بریزید، با دست منسجم کنید و از لبه کاغذ آلومینیوم مثل ساندویچ محکم رول کنید,
مواد رول شده را به مدت حداقل ۳ ساعت در فریزر قرار دهید.
قبل از مصرف زمانی که شیرینی به دمای محیط رسید بهدلخواه در پودر نارگیل، پسته و یا کنجد بغلتانید و در ظرف موردنظر بچینید و نوش جان بفرمایید.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی
مواد لازم برای تهیه کردن شیرینی دانمارکی
آرد ⇐ ۱ لیوان و ۳/۲ لیوان
تخممرغ ⇐ ۱ عدد
شیر ولرم ⇐ ۳/۱ لیوان
روغن مایع ⇐ ۳/۱ لیوان
خمیرمایه ⇐ ۱ قاشق غذاخوری
شکر ⇐ ۳/۱ لیوان
بکینگ پودر ⇐ ۳/۱ قاشق چاییخوری
مواد کرم شیرینی
آرد ⇐ ۴ قاشق غذاخوری
شیر ⇐ ۳/۲ لیوان
شکر ⇐ ۳/۲ لیوان
وانیل ⇐ نوک قاشق غذاخوری
مواد شربت شیرینی
آب ⇐ ۲/۱ لیوان
گلاب ⇐ ۱ قاشق گلاب
طرز تهیه شیرینی دانمارکی
- شیر ولرم به همراه خمیرمایه و یک قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کنید و ده دقیقه استراحت دهید.
- تخم مرغ، باقی مانده شکر، روغن و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کنید و با مواد خمیرمایه که آماده شده است مخلوط کنید.
- آرد را آرام اضافه کنید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و سپس در ظرف چرب شده به مدت یک ساعت استراحت دهید.
- مواد میانی شیرینی دانمارکی، شیر، شکر و آرد را با یکدیگر مخلوط کنید که آرد گلوله نشود، بعد روی حرارت قرار دهید تا کرمرنگ و سفت شود بهطوریکه وقتی خمیر را برش میدهید مواد بیرون نریزد.
- در مرحله پنجم شربت شیرینی را درست کنید. شکر ، آب و گلاب را بگذارید تا بجوشد تا شکر کاملاً حل شود و بعد خاموش کنید.
- خمیر آماده شده را به دو قسمت تقسیم کنید و قسمت اول را با وردنه به اندازه یک سانت باز کنید و از مواد میانی، داخلش قرار دهید سپس رول کنید و برش دهید.
با تیکه دوم خمیر هم همین کار را انجام دهید و روی شیرینیها را ۱ قاشق غذاخوری پودر قند و یا عسل، یک عدد زرده تخممرغ و یک قاشق غذاخوری زعفران بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا استراحت کند. - در مرحله آخر تابه را بر روی گاز قرار دهید و شیرینیها را درون تابه قرار دهید و نیم ساعت بگذارید شیرینیها بپزد و بعد پشتورو کنید تا طرف دیگرش هم سرخ شود. در آخر شربت را روی شیرینیهای داغ بریزید تا به خوردش برود. شیرین آماده است نوش جان بفرمایید.
شیرینی شکلات آلمانی
مواد لازم برای تهیه کردن این شیرینی
تخممرغ ⇐ ۱ عدد
پوست پرتقال رنده شد⇐ ۱ قاشق سوپخوری
کره ⇐ ۱۲۰ گرم
شکر ⇐ ۲/۱ پیمانه
بیسکویت پتی پور ⇐ ۱۰۰ گرم
گردو خردشده ⇐ ۲/۱ پیمانه
پودر کاکائو ⇐ ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه
- در مرحله اول کره و پودر کاکائو را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره آب شود.
- مرحله دوم تخممرغ و شکر را با همزن هم بزنید و به کره اضافه کنید فقط تا حدی که شکر آب شود.
- حال مواد را از روی حرارت بردارید و گردو، بیسکویت و پوست پرتقال را اضافه کنید. اگر موادتان شل بود از بیسکویت پودر شده استفاده کنید.
- در مرحله چهارم مواد را در دو عدد پلاستیک فریزر قرار دهید و خوب فشرده کنید و بهصورت استوانه به مدت ۴ ساعت در فریزر قرار دهید.
بعد از چهار ساعت شیرینی شما آماده است و موقع برش زدن میتوانید در پودر نارگیل بغلتانید.
شیرینی نخودچی
مواد لازم
آرد نخودچی ⇐ یک لیوان
هل ⇐ دو عدد
کره ذوبشده ⇐ ۲/۱ لیوان
شکر ⇐ یک لیوان
طرز تهیه شیرینی نخودچی
- در مرحله اول آرد نخودچی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که رنگ آرد طلایی شده و عطر خوبی از آرد نخودچی بلند شود،
سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. - مرحله دوم شکر و دانههای هل را داخل میکسر بریزید تا به شکل پودر شود، سپس همراه با کره ذوبشده به آرد نخودچی اضافه نمایید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم درآید.
- با دست از خمیر تکههایی بهاندازه یک گردو بردارید و به شکل گرد حالت دهید (میتوانید روی شیرینیها را کمی مرطوب کنید سپس مقداری خلال بادام یا پودر پسته روی شیرینیها بپاشید),
حال شیرینیها را داخل ظرف دربسته نگهداری کنید.
راز خوشمزه شدن این شیرینی بو دادن آرد نخودچی است یعنی باید بهاندازهای تفت دهید که بوی خوبی از آرد بلند شود؛ میتوانید بهجای کره از روغن جامد هم استفاده کنید اما کره طعم بهتری به شیرینی میدهد.
طرز تهیه کیک بدون فر
مواد لازم برای تهیه کیک
آرد ⇐ ۲ پیمانه
شیر ⇐ ۱ پیمانه
تخممرغ ⇐ ۳ عدد
بکینگ پودر ⇐ ۲ قاشق غذاخوری
شکر ⇐ ۱ پیمانه
وانیل ⇐ نصف قاشق چاییخوری
روغن مایع ⇐ ۱ پیمانه
نمک ⇐ ۱/۴ قاشق چاییخوری
طرز تهیه کیک
- آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف مخلوط کرده و از یک الک عبور میدهیم. این کار باعث میشود آرد شما یکدست شود و بعداً در هنگام پخت، پف بیشتری داشته باشد.
- تخممرغها را در یک ظرف شکسته و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن هم بزنید. سپس شیر و روغن را هم اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا کف کند.
- در مرحله سوم آرد و بکینگ پودر را به آرامی به مخلوط تخممرغها اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله نشود.
- در مرحله آخر قابلمه تفلون را روی حرارت گاز قرار دهید و با مقداری روغن اطرافش را چرب کنید, مایع کیک را از وسط قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید. حدود ۴۰ دقیقه برای پخت کیک زمان دهید و در این زمان بهتر است از دم کنی برای آن استفاده کنید تا عرق کردن درب قابلمه موجب ریختن آب بر روی کیک و تغییر شکل و مزه آن نشود.
بعد از گذشت این مدت زمان کیک شما آماده است و آن را در ظرف دلخواه خود قرار دهید.