جامعه, گوناگون

علت عمده پوکی استخوان چیست؟

توده استخوانی به تدریج از دهه چهارم زندگی شروع به تحلیل رفتن می کند و در بانوان این روند بعد

Print Friendly, PDF & Email
کد خبر : 4138
یکشنبه 13 اسفند 1402 - 15:13

توده استخوانی به تدریج از دهه چهارم زندگی شروع به تحلیل رفتن می کند و در بانوان این روند بعد از سنین یائسگی شدت می یابد بطوری که کاهش توده استخوان و از دست رفتن کیفیت استخوان در این بیماری ، منجر به افزایش خاصیت شکنندگی و در نتیجه افزایش خطر شکستگی می شود.

براساس ارزیابی های انجام شده در مراکز خدمات جامع سلامت در رابطه با پوکی استخوان تعداد ۱۱ هزار و ۳۴۸ از بانوان مراقبت شده ، شیوه زندگی نامطلوب داشتند و علت عمده ایجاد پوکی استخوان تغذیه ناسالم و مصرف ناکافی لبنیات بوده است. بنابراین توصیه می‌شود روزانه ۲_۳ سهم از لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی ساده بدون وانیل مصرف کنید و این موضوع برای بانوان به ویژه در زمان یائسگی اهمیت بسیار زیادی دارد.

در مراکز خدمات جامع سلامت ارزیابی عوامل خطر پوکی استخوان در زنان بالای ۴۰ سال به منظور تشخیص زودهنگام واقدامات به موقع برای پیشگیری از ابتلا فرد به پوکی استخوان انجام می شود و افراد بعد از غربالگری، در صورت نیاز به سطوح بالاتر جهت بررسی دقیق‌تر ارجاع می‌شوند.

توده استخوانی به تدریج از دهه چهارم زندگی شروع به تحلیل رفتن می کند و در بانوان این روند بعد از سنین یائسگی شدت می یابد بطوری که کاهش توده استخوان و از دست رفتن کیفیت استخوان در این بیماری ، منجر به افزایش خاصیت شکنندگی و در نتیجه افزایش خطر شکستگی می شود.

مصرف کلسیم ، تامین نور آفتاب و پرهیز از مصرف الکل و سیگار را می‌توان از عوامل موثر در کاهش خطر بیماری دانست. عوامل محیطی نظیر فعالیت بدنی ، تغذیه ، بیماری ها و داروها نیز می توانند سرعت از دست رفتن توده استخوانی را بیشتر نموده و در طولانی مدت باعث پوکی استخوان شوند.

Print Friendly, PDF & Email

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *