غذای تند طرافداران زیادی خصوصا در کشورهای چین و هند دارد و همچنین خوردن این غذاها فواید باوردنکردنی برای سلامت بدن انسان دارد.
بسیاری از مردم به خصوص چینی ها غذای تند می خورند، زیرا طعم تندی را دوست دارند. دیگران درک نمی کنند که چرا آنها خودشان را با غذای گرم و تند شکنجه می دهند. اینها فواید سلامتی غذاهای تند است که باعث می شود، شما به بطری سس تند یک نگاه بیندازید.
محققان دریافتند که خوردن غذای تند فواید زیادی دارد که البته فواید خوردن غذای تند برای زنان بیشتر از مردان می باشد.
فواید و خواص غذای تند
۱. مبارزه با التهاب:
مجله تایم، التهاب را “قاتل مخفی” خواند، چون خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، بیماری های قلبی عروقی، ورم مفاصل و سرطان را افزایش می دهد.خوشبختانه، ادویه هایی مانند زردچوبه، میخک، دارچین و زنجبیل خاصیت آنتی اکسیدان قوی دارند که می توانند به مبارزه با التهاب کمک کنند. طبق تحقیقات، کورکومین، دارویی که در زرد چوبه یافت می شود به کاهش ورم کمک می کند.
۲. عمر ببیشتر:
اگر بخواهید ۱۰۰ سال زندگی کنید، می توانید در غذاهایتان ادویه استفاده کنید. طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد و مرکز ملی و کنترل بیماری ها، خوردن غذای تند به مدت شش یا هفت روز در هفته می تواند خطر مرگ را تا ۱۴ درصد کاهش دهد.
محققان می گویند که نمی توانند بگویند که به طور مستقیم غذای تند بر طول عمر طولانی ربط دارد و مطالعات بیشتری باید برای تایید این یافته ها انجام شود با این حال، آن ها بر این باورند که مصرف منظم غذای تند می تواند عوامل خطر مرگ مانند سرطان، بیماری های تنفسی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
۳. کاهش ریسک ابتلا به سرطان:
کپسایسین، ترکییبی که در فلفل چیلی یافت می شود نیز می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند.در مطالعه حیوانی، محققان دریافتند که کپسایسین مانع رشد سرطان پروستات می شود.افزودن زردچوبه به غذاها می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.با توجه به تحقیقات، کورکومین می تواند ریسک سرطان معده، مغز، استخوان و پستان را کاهش دهد.
۴. کنترل هوس غذا خوردن و البته کاهش وزن:
وقتی که حتی گرسنه نیستید، هوس غذا می کنید؟ادویه هایی مثل دارچین می تواند سطح قند خون شما را تنظیم کند و در نتیجه باعث می شود که هوستان را کنترل کنید.به گفته دانشگاه جورجیا، ادویه های دیگری که می توانند به تنظیم کردن قند خون کمک کنند، عبارتند از:
ریحان
میخک قرم
اسطوخدوس،
پونه کوهی
بادرنجبویه
نعناع و گشنیز.
۵. افزایش متابولیسم:
شما باید راه های مختلفی برای بالا نگه داشتن متابولیسم پیدا کنید.طبق تحقیقات، با استفاده از فلفل قرمز می توانید سوخت بدن خود را بالا نگه دارید. این ادویه هم می تواند اشتهای شما را تنظیم کند.
اگرچه فلفل قرمز ممکن است متابولیسم را کمی افزایش دهد، اما ادویه به تنهایی نمی تواند جایگزین ورزش منظم باشد.اگر می خواهید متابولیسم بدن خود را تمام روز بالا نگه دارید، با تمرینات و ورزش ها قدرت و توده عضلانی خود را تقویت کنید.
۶. تسکین درد:
آیا می دانستید که کپسایسین، ترکیبی که در فلفل چیلی وجود دارد و حس تندی را می دهد، یکی از مواد اصلی در تسکین درد است؟فلفل چیلی را به غذای خود اضافه کنید، تا درد مفاصل و ماهیچه را کاهش دهد.مطالعات نشان می دهد که کپسایسین می تواند درد را در افراد مبتلا به آرتروز، روماتیسم و ورم مفاصل و فیبرومیالژیا کاهش دهد.
۷. جذب بیشتر مواد مغذی:
شما به احتمال زیاد از این استراتژی ها برای دریافت مواد مغذی بیشتر از میوه ها و سبزیجات استفاده می کنید. حالا می توانید ادویه ها را به لیست غذایی خود اضافه کنید و از کمبود مواد مغذی جلوگیری کنید.فلفل سیاه مثال خوبی است. نشان داده شده است که جذب کورکومین و مواد مغذی را افزایش می دهد و می تواند به افزایش فراهمی زیستی داروها نیز کمک کند.
۸. بهبود سلامت قلبی:
محققین مشاهده کرده اند که خطر کمتری از حملات قلبی و سکته در فرهنگ هایی وجود دارد که در آن مردم غذای تند می خورند.همچنین کشف کردند که مواد اولیه فعال در فلفل چیلی، به کاهش کلسترول پلاسما کمک می کنند.
۹. جلوگیری از عفونت های باکتریایی:
زیره و زردچوبه می توانند به مبارزه با باکتری های مضر در بدن کمک کنند. تحقیقات نشان می دهد که این ادویه خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدان قوی دارند.
۱۰. تسکین استرس:
آیا تا به حال بعد از خوردن غذاهای تند احساسات تنش شدیدی داشته اید؟خوب، ادویه باعث می شود که مغز شما اندورفین و دوپامین آزاد کند، هورمون های حس خوب که می تواند حال شما را بهبود و استرس را کاهش دهد.
مضرات غذای تند
همانطور که گفته شد مصرف بیشازاندازه غذاهای تند بااینکه فوایدی برای بدن به همراه دارد اما مضراتی نیز دارد که این مضرات شامل:
بروز تحریک
کاپسایسین میتواند بهعنوان یک ماده محرک قوی، به جدار داخلی معده آسیب برساند و باعث بروز ورم معده، زخم معده و بیماریهای روده شود.
از دست دادن قوه چشایی
شما ادویهجات را بهمنظور افزایش طعم و مزه مواد غذایی، به غذاهای خود اضافه میکنید، اما غذاهای تند و پر ادویه، آسیبهای جبرانناپذیری را به قوه چشایی شما وارد میکنند و مانع از این میشوند که مزه غذاها را حس کنید.
بدتر شدن مشکل ریفلاکس اسید معده
غذاهای تند و پر ادویه، معمولاً علت بروز زخم معده یا سوزش سر دل نیستند بلکه با خوردن غذاهای تند، مشکلات مربوط به ریفلاکس اسید معده بدتر میشود.
بروز اسهال
خوردن غذاهای تند باعث سوزش و ناراحتی دستگاه گوارش میشوند که همین موضوع باعث حرکت سریع مواد غذایی در درون رودهها شده و حالتی شبیه به ضد یبوست و ملین را به وجود میآورند.
کاهش حساسیت غدد چشایی
اگر همیشه غذاهای تند میخورید، متوجه میشوید که غدد چشایی شما حساسیت خود را از دست میدهند. کاهش حساسیت قوه چشایی باعث میشود تا لذت بردن از خوردن غذاهای دیگر، سختتر شود.
تحریک و خارش پوست
بسیاری از غذاهای تند باعث تحریک و خارش شدید پوستی میشوند.
سوزش و آتش گرفتن زبان
ادویهها باعث مزه دار شدن غذاها میشوند و غذاها را خوشمزه میکنند، اما درنهایت شما با یکزبان سوخته و احساس سوزش دردهان و یا حتی بدتر از آن مواجه خواهید شد. غذای تند و پر ادویه، باعث سوزش سر دل و ریفلاکس اسید معده نیز میشوند به این دلیل که ادویهها سرشار از خواص محرکی هستند که اثرات جانبی ناخواستهای را به وجود میآورند.
مراقب زخم معده باشید
کم کردن وزن اضافی با مصرف فلفل قرمز به این معنا نیست که مقدار زیادی مواد غذایی تند را بخورید. میانهروی و اعتدال در خوردن مواد غذایی که حرارت بدنتان را بالا میبرد، باعث افزایش متابولیسم بدن و درنتیجه منجر به کاهش وزن میشود. از طرفی مصرف چاشنی و ادویه بیشازاندازه، باعث افزایش میزان اسید در معده شده و درنتیجه منجر به زخم معده خواهد شد.
سخن آخر
اگر بدن شما این آمادگی را دارد که غذاهای تند را مصرف کند، مقدار مشخصی از این غذاهای تند را بخورید اما زیادهروی نکنید. اگر از غذاهای تند بیشازاندازه مصرف کنید، حرارت و گرمای بدن شما افزایش مییابد و میتواند بهسلامتی شما آسیب برساند و باعث به وجود آمدن بیماریهایی مانند زخم معده شود.
بنابراین، اگر بافت معده حساسی دارید و یا تحملتان نسبت به خوردن مواد غذایی تند پائین است، توصیه میشود که ازاینگونه غذاها به میزان متعادل مصرف کنید…