خواندنی ها, گوناگون

طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی + فوت و فن

خورش قیمه از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که انواع بسیار متنوعی دارد و بیش از ۱۰ دستور خورش قیمه

Print Friendly, PDF & Email
کد خبر : 6357
سه شنبه 22 اسفند 1402 - 9:08

خورش قیمه از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که انواع بسیار متنوعی دارد و بیش از ۱۰ دستور خورش قیمه در کتاب های آشپزی به ثبت رسیده است. از معروف ترین انواع خورش قیمه می توان به خورش قیمه سیب زمینی ، قیمه پلو مخلوط و خورش قیمه بادمجان اشاره کرد. از مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه می توان به گوشت ، لپه ، سیب زمینی ، لیمو عمانی ، پیاز و رب گوجه فرنگی اشاره کرد.

مواد لازم

  • گوشت قیمه ۴۰۰ گرم
  • لپه ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • لیمو عمانی ۵ عدد
  • روغن مایع ۱/۲ پیمانه
  • کره آب شده ۱/۲ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کشیده ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ۲ قاشق چای‌خوری
  • گلاب ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • هل ساییده شده ۱/۳ قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین ۱ عدد
  • پودر گل محمدی ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • خلال پسته به مقدار لازم
  • خلال بادام به مقدار لازم

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی

۱. خیس کردن لپه و لیموعمانی

پیش از شروع مراحل تهیه خورشت قیمه مجلسی ابتدا لپه را کاملاً بشویید و به مدت ۲ ساعت در آب سرد خیس کنید. یادتان باشد هر ۴۰ دقیقه آب را عوض کنید. همچنین با نوک چاقو یک سوراخ در لیموعمانی‌ها ایجاد کنید و آن‌ها را داخل یک کاسه آب ولرم بیندازید.

۲. آماده‌سازی رب

کره آب شده را داخل یک تابه بریزید و بعد از آن که کاملاً داغ شد، رب را به آن اضافه کنید. تا زمانی که خامی رب گرفته شود به تفت دادن ادامه دهید. دارچین، پودر گل محمدی، پودر هل و گلاب را به آن اضافه کنید و حدود سی ثانیه هم بزنید. دو لیوان آب ولرم به مخلوط اضافه کنید و لیموعمانی‌ها را داخل آن بریزید. شعله گاز را روی حرارت کم قرار دهید و تا زمان غلیظ شدن مایه به پختن ادامه دهید.

۳. آماده‌سازی گوشت

داخل یک قابلمه ۴ لیوان آب بریزید و روی حرارت بالای گاز قرار دهید. وقتی آب کاملاً به جوش آمد، گوشت‌ها را به آن اضافه کنید و برای ۲ دقیقه داخل آب بپزید. کف روی آب را بگیرید و گوشت را آبکش کنید.

۳. تفت دادن گوشت

شعله گاز را روی حرارت متوسط قرار دهید. در یک قابلمه متوسط روغن را بریزید. پیاز را به شکل خلالی ریز خرد کنید. آن را داخل روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود. در حین تفت دادن سیر را رنده کرده و همراه نمک، پودر فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید. سپس گوشت را به مواد اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت کاملاً تیره شود به تقت دادن ادامه دهید.

۴. اضافه کردن لپه

سپس لپه را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. ۳ لیوان آب اضافه کنید، در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و بگذارید ۱ ساعت بپزد.

۵. سرخ کردن سیب‌زمینی

در این حین ۲ عدد سیب‌زمینی را پوست گرفته و خلال می‌کنیم. آن‌ها را در یک آبکش بریزید و زیر آب سرد بشویید. قبل از سرخ کردن آن‌ها را با دستمال کاغذی خشک کنید. روغن را در یک تابه نچسب روی حرارت متوسط گرم کنید. نمک را به روغن اضافه کنید. سپس سیب‌زمینی‌ها را به آرامی اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید. فراموش نکنید آن‌ها را هم بزنید و بچرخانید تا نسوزند و کمی ترد شوند. وقتی کار سرخ کردن تمام شد، سیب‌زمینی‌های سرخ شده را در ظرفی که با دستمال کاغذی پوشانده شده است، بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

۶. پخت قیمه مجلسی

بعد از گذشت یک ساعت مایه رب و ادویه‌ها را که از قبل آماده کرده بودید داخل خورش بریزید و اجازه دهید با در بسته، حدود ۳۰ دقیقه بپزد. در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش قیمه مجلسی، زعفران دم‌کرده را داخل قابلمه بریزید و حدود ۵ دقیقه به پختن ادامه دهید.

۷. اضافه کردن سیب‌زمینی

وقتی خورش به طور کامل پخت، شعله گاز را خاموش کنید و سیب‌زمینی‌ها را داخل آن بریزید. می‌توانید دو تا سه بار هم بزنید تا سیب‌زمینی‌ها کاملا به خورد خورش بروند. البته می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را فقط روی خورش بریزید و به همان شکل سرو کنید.

۸. سرو خورش قیمه مجلسی

می‌توانید برنج را هم در حین پخت خورش آماده کنید و همراه با آن بر سر سفره بیاورید. برای تزئین روی خورش می‌توانید از کمی خلال بادام و پسته هم استفاده کنید.

خورش قیمه با مرغ

می‌توانید در تهیه خورشت قیمه مجلسی از مرغ هم استفاده کنید. بهتر است مرغ را کمی قبل از اضافه کردن به مایه تفت دهید تا روی آن طلایی شود.

طرز تهیه خورش قیمه بدون گوشت

می‌توانید به جای انواع گوشت از قارچ یا بادمجان استفاده کنید. این خورش یکی از بهترین غذاها برای افرادی است که گیاه‌خوار هستند یا به هر دلیل گوشت مصرف نمی‌کنند.

راز خورشت قیمه مجلسی خوشمزه

بهتر است به جای آب از عصاره گوشت در طبخ این خورش استفاده کنید. در ضمن حتماً رب و ادویه‌ها را از قبل آماده کرده و بعد از پخت کامل گوشت و لپه به خورش اضافه کنید.

نکات پخت خورش قیمه مجلسی

با رعایت این چهار نکته یک خورش قیمه حرفه‌ای و جاافتاده خواهید داشت:

  • بهتر است از گوشت ران گوسفندی تازه برای تهیه این خورش استفاده کنید. در صورتی که از گوشت منجمد استفاده می‌کنید بهتر است منجمدزدایی را با کمک مایکروفر انجام دهید و آن را داخل آب یخ‌زدایی نکنید.
  • می‌توانید لپه را به جای خیس کردن در آب به مدت ۴۰ دقیقه بپزید و بعد به خورش اضافه کنید.
  • برای این که خورش لعاب بیشتر و طعمی قوی‌تر داشته باشد ۲ قاشق غذاخوری عصاره قلم گاو به آن اضافه کنید.
  • برای طعم و عطر بهتر می‌توانید ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر زیره به ادویه‌های خورش اضافه کنید.
Print Friendly, PDF & Email

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *