خواندنی ها, گوناگون

طرز تهیه گمج کباب رشتی به سبک محلی با طعم بسیار عالی

دلیل نامگذاری این غذا به گمج کباب، استفاده از نوعی دیگ گلی محلی به نام گمج است و وقتی که

Print Friendly, PDF & Email
کد خبر : 10066
دوشنبه 20 فروردین 1403 - 0:39

دلیل نامگذاری این غذا به گمج کباب، استفاده از نوعی دیگ گلی محلی به نام گمج است و وقتی که این غذا داخل چنین ظرفی پخته می‌شود، عطر و طعم فوق‌العاده‌تری پیدا می‌کند. در ادامه، جدول مشخصات غذایی گمج کباب را با هم می‌بینیم:

گمج کباب
تعداد نفرات ۳ نفر
زمان آماده سازی ۱۵ دقیقه
زمان پخت غذا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه گمج کباب رشتی

احتمالا با دیدن دستور پخت گمج کباب گیلانی به یاد خورشت فسنجان بیفتید. البته حق دارید، زیرا مواد و ظاهر این دو خورشت شباهت زیادی به هم دارند، جز اینکه در دستور پخت گمج کباب از سبزیجات مختلف استفاده می‌شود و خبری از چاشنی‌هایی مانند زعفران یا شکر نیست. به علاوه، نحوه پخت این دو خورشت هم با هم متفاوت است. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن گمج کباب را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای تهیه گمج کباب

برای تهیه این خورش خوشمزه شمالی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت قورمه ای بدون چربی ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
پودر گردو ۶۰ گرم
آب نصف لیوان
آب انار ترش ۱ فنجان
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سبزی گمج شامل تره، جعفری و گشنیز خرد شده ۱ فنجان
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه گمج کباب

طرز تهیه گمج کباب رستورانی را در ادامه دنبال کنید:

مرحله اول: ابتدا قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.

مرحله دوم: پیاز را نگینی کرده و در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. پس از آن، گوشت خرد شده را هم به پیاز اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم: حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.

مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه گمج کباب گیلانی ، سبزی‌های خورش را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. سبزی‌ها را با بقیه مواد داخل قابلمه کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و کمی سرخ شوند.

مرحله پنجم: حالا گردو را اضافه کنید و پس از یک تفت مختصر، رب انار و آب انار را هم داخل قابلمه بریزید.

مرحله ششم: کمی محتویات قابلمه را هم بزنید. سپس، درب قابلمه را گذاشته و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مواد خورشت با هم بپزند و مزه‌ها به خورد هم بروند.

مرحله هفتم: حالا یکی دو لیوان آب جوش داخل قابلمه ریخته و دوباره درب آن را بگذارید تا به طور کامل بپزد.

نکته: برای اینکه گمج کباب خوب روغن بیندازد، می‌توانید در حین پخت چند تکه یخ هم به محتویات قابلمه اضافه کنید.

مرحله هشتم: در نهایت اجازه دهید خورشت به غلظت مناسب رسیده و کاملا روغن بیندازد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، کمی از خورشت بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *